Cogmed heeft een veelomvattend software-trainingsprogramma met een personal coach ontwikkeld. Volwassenen trainen met het Cogmed QM programma (30-40 minuten). Elke trainingsdag begeleidt Cogmed QM zijn gebruiker door verschillende oefeningen. Deze oefeningen zijn speciaal gemaakt op het trainen van zowel het visuele als het verbale werkgeheugen. De moeilijkheidsgraad van de oefeningen past zich continu aan op de prestaties van de gebruiker. Het gehele proces wordt begeleid door een gekwalificeerde Cogmed Coach. Omdat de coachbegeleiding via de telefoon en via het internet wordt gedaan, kan de training gewoon thuis plaatsvinden.