De applicatie synchroniseert tijdens afname, als het apparaat is verbonden met een netwerk, op de achtergrond periodiek gegevens van de iPad met de internetapplicatieserver. U kunt ook handmatig synchroniseren vanuit het hoofdscherm, als u bijvoorbeeld extra (sub)tests wilt downloaden die zijn klaargezet in de webapplicatie. Verwijderen wordt gebruikt als een testafname is afgerond en het scoren is voltooid; u gebruikt dan 'Verwijder' om afnamegegevens te synchroniseren en de testafname en de bijbehorende bestanden permanent van de iPad te verwijderen.