U kunt een subtest vervangen in het tabblad Resultaten, waar u heen kunt gaan vanuit het beginscherm van Q-interactive Assess. Tijdens het bekijken de indexscores voor een test selecteert u het tandwielpictogram naast de indexscore die de mislukte subtest bevat. In de melding die verschijnt kiest u ‘Toestaan vervanging en schatten’ en selecteert u de subtest die u wilt gebruiken om de indexscore uit af te leiden. Houdt u er rekening mee dat subtests niet meer vervangen kunnen worden als de test eenmaal is overgebracht naar Q-interactive Central. Het is dus van belang om de laatste beslissingen over vervangen en verdelen te maken voordat u de testafname verwijdert vanaf de iPad.