Q-interactive is een digitaal testafname platform dat het gehele testafnameproces stroomlijnt. U als testleider kunt cliëntenprofielen aanmaken, testbatterijen kiezen en aanpassen en gescoorde gegevens bekijken via een beveiligd webportaal. De afname gebeurt met twee tablets die gegevens uitwisselen via een Bluetooth-verbinding. U gebruikt één tablet om instructies te geven, antwoorden op te slaan, te scoren, aantekeningen te maken en visuele stimuli te beheren. Uw cliënt gebruikt de andere tablet om de stimuli te bekijken en te antwoorden. De volgende apparatuur is dus nodig bij het gebruik van Q-interactive:

• Twee stuks (2) Apple groot formaat iPad (iPad 2 of nieuwer*)
  • Eén (1) stylus voor capacitief scherm

Voor optimaal gebruik van Q-interactive raden wij het gebruik aan van:

• Antireflectiehoezen om de schitteringen van binnenverlichting te beperken
  • Stevige hoezen om de iPads te beschermen

Hoewel een pc met toegang tot het internet via een standaardbrowser (bv. Apple Safari 4.0 of hoger, Microsoft Internet Explorer 7.0 of hoger, etc) waarop iTunes is geïnstalleerd niet strikt noodzakelijk is voor het gebruik van Q-interactive, kan dit toch handig zijn voor het bestellen van subtests, het exporteren van gegevens en voor clinici die meerdere installaties van Q-interactive gebruiken voor afnames bij groepen.

Pearson Clincal Assessment levert of verkoopt de bovenstaande apparatuur niet. U kunt deze apparatuur online aanschaffen of bij een winkel die Apple®-producten verkoopt.

*Zodra er nieuwe versies van de apparatuur uitkomen, zal het Q-interactive-team compatibiliteitstests uitvoeren. Wij streven ernaar Q-interactive compatibel te maken met de digitale apparatuur die het meest door onze klanten wordt gebruikt.