Tijdens de afname van een testbatterij worden de gegevens opgeslagen op de iPad, in een versleutelde map. De applicatie synchroniseert gegevens uit deze map periodiek met de internetapplicatie via een beveiligde verbinding, zodat deze kunnen worden opgeslagen in de versleutelde database van Pearson. De cliëntengegevens op het systeem worden beschermd door middel van fysieke beveiliging en administratieve beveiligingen.

Cliëntengegevens worden opgeslagen op servers in beveiligde datacentra in Canada, in een database die is versleuteld met de meest geavanceerde beveiligde versleuteling binnen de branche.

Tijdens het versturen van de gegevens, of wanneer de gegevens zijn opgeslagen, worden deze versleuteld met de Secure Socket Layer (SSL)-technologie die binnen de branche als de standaard geldt.

De toegang van klanten tot het systeem en de gegevens is beveiligd met een wachtwoord. Klanten zijn zelf verantwoordelijk voor het veiligstellen van hun wachtwoorden en voor het regelmatig wijzigen van hun wachtwoorden. Ook dienen wachtwoorden gewijzigd te worden wanneer men zich zorgen maakt dat de beveiliging mogelijk is gecompromitteerd.