De Cloud is een populaire term die refereert aan een database die zich achter een applicatieserver bevindt. Over het algemeen bestaat een Cloud uit een netwerk van servers op afstand die op het internet worden gehost, waarop gegevens worden beheerd en verwerkt, in plaats van op een lokale server of een pc. De gegevens van Q-interactive worden, via een beveiligde verbinding, van de iPad-applicatie overgebracht naar onze applicatieserver en opgeslagen in een versleutelde database met de beste gegevensbeveiliging die op dit gebied bestaat.

Op dit moment worden persoonsgegevens opgeslagen op de beveiligde server van Pearson. Onder persoonsgegevens valt ook alle informatie die u verstrekt bij het invullen van het cliëntenprofielformulier. Elke overdracht tussen de internetapplicatie en de iPad vindt plaats via een beveiligde verbinding.

Omdat uw gegevens op de beveiligde server van Pearson zijn opgeslagen kunt u deze 24 uur per dag, vanaf elke locatie, ophalen of uploaden. Dit is een gemakkelijke, flexibele manier om uw testafnames te beheren, waarbij u de vrijheid heeft deze overal en altijd te gebruiken. Voor het samenstellen van een testbatterij hoeft niet meer in uw praktijk aanwezig te zijn.