Bluetooth is een draadloze technologie waarmee uw tablets ‘met elkaar kunnen communiceren’ en informatie kunnen uitwisselen. Wij gebruiken Bluetooth om stimuli voor testitems (of afbeeldingsbestanden) van het scherm van de testleider naar het scherm van de cliënt te sturen en om de ‘keuze’ van de cliënt te ontvangen wanneer deze een antwoord op het scherm kiest.

Bluetooth hoeft niet met het internet verbonden te zijn om te werken. Het is ingebouwd in de tablets en hoeft slechts ingeschakeld te worden via de instellingen van beide tablets. Bluetooth moet gedurende de gehele afname ingeschakeld blijven. Indien de Bluetooth-verbinding per ongeluk wordt uitgeschakeld, wordt een melding getoond op het apparaat van de testleider om aan te geven dat het is uitgeschakeld. Als Bluetooth weer wordt ingeschakeld geeft het apparaat van de testleider dit ook weer aan met een melding.

In de instellingen van Q-interactive Assess moeten de tablets die u gebruikt worden gekoppeld en worden ingesteld op dezelfde naam, zodat Bluetooth weet naar welk apparaat de informatie moet worden verstuurd. Dit zult u mogelijk met enige regelmaat moeten doen. Mochten de tablets geen stimuli met elkaar kunnen delen dan is dit ook een instelling die u dient te controleren. Wanneer u meerdere Q-interactive-omgevingen gebruikt is het koppelen zeer belangrijk. De apparaten moeten weten met welk apparaat informatie moet worden gedeeld.

Bij het gebruik van Bluetooth loopt uw batterij sneller leeg. Zorg er dus voor dat u de tablets na elke afname oplaadt of dat u deze op het stopcontact aansluit als u ziet dat de batterij bijna leeg is. Als u uw tablet aansluit op een stopcontact werkt deze net als anders. U moet er alleen voor zorgen dat u dichtbij een stopcontact zit of dat u een verlengsnoer tot uw beschikking heeft.

Om meer te weten te komen over het instellen van Bluetooth op uw tablet kunt u de Q-interactive instructievideo “iPad voorbereiden” bekijken.