De computer of tablet van de testleider moet in eerste instantie aangesloten zijn op het internet zodat de testbatterij die voor de cliƫnt is klaargezet in Q-interactive Central, kan worden gesynchroniseerd en gedownload in Q-interactive Assess. Als deze synchronisatie heeft plaatsgevonden, kunnen de tablets offline gebruikt worden zonder verbinding met het internet. De gegevens die tijdens een offline afname worden verzameld, worden lokaal opgeslagen (op het apparaat) totdat het apparaat wordt verbonden met het internet en vervolgens wordt gesynchroniseerd met Q-interactive Central. Zorg dat u tijdens het gebruik van Q-interactive een beveiligde internetverbinding gebruikt.

Indien u zich in een omgeving bevindt met een beveiligde wifi-verbinding, kan Q-interactive verbonden blijven met het internet en worden uw gegevens, tijdens de afname, zowel plaatselijk als op Q-interactive Central opgeslagen.